HAPPY SHOPPING * * * WIJ GAAN ONZE DIGITALE DEUREN SLUITEN * * * LAATSTE RONDE, LAATSTE KANS * * * FINAL BLOW OUT

Aanslag Brussel

Aanslag Brussel

Een gekke dag om te beginnen met schrijven. Maar door de aanslagen in Brussel heb ik juist heel erg de behoefte om mijn gevoel te uiten. Ik wil mijn kind zo graag beschermen!

Mijn vriend, Bart, was in eerste instantie niet zo happig op het krijgen van kinderen. Niet omdat hij ze niet wilde. Zeker wel! Hij zag zichzelf wel als vader. Maar hij vind de wereld waarin wij leven niet mooi. Onrechtvaardig. Geweldadig. Haatvol. Ik persoonlijk denk dat de wereld altijd al zo in elkaar heeft gezeten. Er zijn altijd ruzies. Op grote, en op kleine schaal.

Ik bekeek het zo; als wij een kindje zouden krijgen, dan zouden we hem op laten groeien in een warm nest. In de hoop dat hij, als hij groot en volwassen is écht een bijdrage kan leveren aan een mooie wereld. Al is het maar met kleine gebaren naar een ander.

Op 22 juli 2015 werden wij papa en mama. Nu zijn wij met zijn drietjes.

Ik wil mijn kleine Haas leren dat emoties ok zijn. Ik wil ze benoemen, hem leren te ontdekken welke emoties wanneer ontstaan en hoe hij daar mee om kan gaan.

Ik wil hem leren te praten over zijn emoties. Even alles over 1 kam scherend, de meeste mannen kunnen dat natuurlijk niet zo goed ;-)
Boosheid, verdriet, ongeduld, onbegrip, angst, geluk... het is nogal wat voor een mens! Zelfs voor een volwassen mens. Laat staan voor een klein kindje.

Vandaag ben ík verdrietig. De beelden van de aanslag in Brussel druppelen onze huiskamer binnen terwijl ons Haasje ligt te slapen in zijn bed. Ik ben blij dat hij er nog niets van mee krijgt. Ik wil hem zo graag, zo intens, beschermen.


Vandaag ben ik bang.
Dat Bart gelijk krijgt, en dat ons Haasje moet opgroeien met haat en geweld om hem heen.


Vandaag ben ik strijdvaardig.
Wil ik des te meer onze kleine boef meegeven lief te zijn voor zijn vriendjes en vriendinnetjes. Empathie te tonen. Hem leren dat iedereen gelijk is. Ongeacht huidskleur of geloof.


Morgen ben ik nog steeds verdrietig.
Voor het verlies van onschuldige levens. Voor de gewonden die zijn gevallen. Voor het feit dat er mensen zijn die geen liefdevolle jeugd hebben gehad en de weg zijn kwijtgeraakt.

Morgen ben ik niet meer bang. Dat sta ik mezelf niet toe. Ik zal mijn kind met al mijn macht beschermen tegen de haat en het geweld in deze wereld. Maar ik wijk niet! Ik verander onze manier van leven niet!

 

 

Reacties

  1. Jolande Jolande

    Wauw...wat mooi geschreven!! Net als jij, ben ik morgen nog steeds verdrietig. Maar bang ben ik niet! Draag uit wat je wil ontvangen en laat het als een olievlek over de wereld uitspreiden. Dat zal ik als peettante ons Haasje ook altijd meegeven.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden